Marius Ferstad

Han har vist at han kan selge skjønnhetsprodukter. Kan han hjelpe oss å selge øl også? Det tror vi! Marius Ferstad vet godt hvordan man bygger en merkevare og får bedriften til å vokse, derfor har Nøisom hentet han inn i styret.  

Marius Ferstad tar imot meg i nye og elegante lokaler midt i Fredrikstad sentrum. Marius leder Aspire Brands som er store innen skjønnhet- og velværeprodukter. Fra kontorene i Fredrikstad selges produkter i alle tilgjengelige kanaler. Parfymerier, apotek, spesialforretninger og alle dagligvarekjedene formidler merkevarene Aspire Brands kan tilby.  

I disse lokalene er det nok ikke vanskelig å ha en bra arbeidsdag – et shuffleboard og et par skikkelige tappetårn er det første jeg legger merke til når vi kommer inn.  

– Det er konkurranse om de beste medarbeiderne. Derfor er det viktig å skape et miljø det går an å trives i. En kjerneverdi i selskapet er dessuten at vi skal ha det gøy på jobb. Det så enkelt som at vi alle yter best når vi digger å gå på jobb, sier Marius. 

Marius startet firmaet i 2008 og hadde et stykke under millionen i omsetning det første året. I dag leder han et konsern med avdelinger i Sverige, Danmark, Finland, Estland og Nederland. På hovedkontoret i Fredrikstad er det 22 ansatte. Tilsvarende antall jobber i de andre landene.  

– Fredrikstad er et flott sted å drive virksomheten fra. Folk er mer joviale her enn i den oppjagede Oslo-regionen, sier han.  

Og hit kommer det besøk fra leverandører fra hele verden.  

 –  De digger kanskje ikke turen fra Gardermoen og ned. Men når de først er fremme og får oppleve byen vår, blir de bergtatt. Det er ikke lenge siden jeg tok med en gruppe engelskmenn ut til et forblåst Pikesten fyr. Det er klart at det var eksotisk for dresskledde samarbeidspartnere.   

Marius kjenner godt til Nøisom fra før.  

– Nøisom er byens bryggeri. Det handler om gode smaker og solid håndverk, men også om tilhørighet og identitet. Og det er faktorer vi skal bygge videre på. Det er veldig gøy å bli spurt om å bidra til styrearbeidet, avslutter Marius.  

– Helt til slutt: har du noen favoritt i sortimentet? 

– Tropisk Storm, svarer Marius kontant.  

Les mer om Aspire Brands

Foto og tekst: Per Arne Hovland