Det er få ting i verden som vekker like mye lidenskap hos folk som fotball. Det sterke fellesskapet som danner seg rundt visse fotballklubber er nok mye av grunnen til dette: Man står sammen gjennom både oppturer og skuffelser, og deler opplevelser som føles like sterke mange år etter det skjedde. Vi kjenner folk som kan beskrive finalen i europacupen (nå Champions League) i 1979 i detalj.

Dette danner ofte grunnlaget for fantastiske historier, særlig når et underdog lag trosser alle odds og får spille mot de virkelige fotballgigantene i verden. En av disse underdogene er Leeds. Ledet av en «gal professor», og med en intens og underholdende spillestil, har de klart å rykke opp til Premier League etter 16 år i lavere divisjoner. Og de har ikke gjort det så verst heller: I skrivende stund besitter de tiendeplassen i den engelske toppligaen.

BYEN OG BRYGGERIET

Laget, byen og bryggeriet. Denne trioen er alfa og omega for fotballsupportere. Leeds United Supporters Club Of Scandinavia (LUSCOS) har mange supportere rundt om i Norge, og vi er så heldige å også ha en del av de i Fredrikstad. De har laget flere øl med tillatelse fra klubben, oppkalt etter klubblegender som Peter Lorimer, Eddie Gray og den gale professoren selv: Marcelo Bielsa (du kan finne dem i sortimentet vårt).

Disse ildsjelene brenner så sterkt at TV2 var innom her om dagen for å lage en reportasje om blant andre Svend og Anders i LUSCOS. Vi gleder oss stort til å se den når den kommer ut om noen få dager. Vi i Nøisom holder oss nøytrale når det gjelder fotballag, men synes det er gøy å se at disse fine folkene får litt oppmerksomhet på riksdekkende TV. Så følg med på TV2s sendeplan, og kanskje varm opp med den nydelige «Sunderland ‘Til I Die» på Netflix i mellomtiden.