Drikkevaresjef Christoffer Andresen, Assisterende butikksjef Kristoffer Sandvik og Ferskvaresjef Kristoffer McCormick Aleksandersen.

Rett utenfor Fredrikstad sentrum finner du Meny Wilbergjordet. Denne butikken har solgt Nøisom-varer helt siden bryggeriet ble startet. I 2021 klatret Meny Wilbergjordet helt til topps i salg av Nøisom. Ingen butikk har noen gang solgt så mye Nøisom som kjøpmann Georg Gulliksen og hans team gjorde i 2021. 

Det er fire MENY-butikker i Fredrikstad. Alle har hatt en solid vekst i salg av Nøisom-varer i 2021. Men i fjor var det altså Wilbergjordet som gjorde det aller best. 

Kvalitetsprodukter fra små leverandører er etterspurt av kundene våre. I MENY kaller vi disse godbitene for Matskatter. Nøisom hører til i den klassen, og dessuten er dere jo det eneste bryggeriet her i byen, sier Georg. 

Det er flere lokale produsenter som gjør det bra på Wilbergjordet. Georg lister opp Ek gård, Gyllensten gourmetpølser, Troll Salmon og drikke fra Dyre gård og Askim frukt- og bærpresseri. De har akkurat solgt ut første leveranse fra nystartede Rygge meieri, og må bestille mer.  

Georg Gulliksen

Georg kaller kundene sine ofte for gjester. Det er tydelig at de vil at gjestene skal føle seg velkomne i butikken. Georg forteller at han trigges av gode matopplevelser. Han liker seg best når han får mulighet til å snakke med gjestene sine om mat og smakskombinasjoner og gi noen anbefalinger.  Ekstra morsomt er det når de får tilbakemeldinger fra kunder om at forslagene var vellykkede.  

Kunnskap og erfaring er vi gode på i MENY. Det er viktig at de ansatte her kjenner seg trygge i oppgavene de har. Det er utgangspunktet for et godt arbeidsmiljø, og det skal smitte over på kundene våre, forteller Georg. 

Kunnskap og erfaring har ferskvaresjef Kristoffer McCormick Aleksandersen. Det vet vi fra tidligere besøk. Vi tar en prat med han også når vi er på besøk. Kristoffer er en ekte matnerd. Han går langt i å skaffe det beste som er å oppdrive av matskatter til diskene sine.  

På oppfordring deler Kristoffer en av sine egne favorittkombinasjoner fra matskatt-hyllene.  

Passe salami fra Ask, Brilliant Brie fra Thorbjørnrud, toppet med Jørns Chili-gelé fra Ostegården. Det blir ikke stort bedre enn det, mener Kristoffer.

Det går i «Kristoffer» på Wilbergjordet. Christoffer Andresen og Kristoffer Sandvik er de som jobber mest med Nøisom sine produkter. I stedet for at de to får en bukett blomster har vi invitert alle de ansatte på fest på bryggeriet når det blir mulighet til den type arrangementer igjen.  

Tekst og foto: Per Arne Hovland  

Noisombloggen – Skreisesongen er i gang

askgard.no

thorbjornrudysteri.no

ostegarden.no