Black Friday bruker MENY-kjeden til å løfte frem små og lokale produsenter. På denne dagen vil matskattene være løftet frem i butikker over hele landet. I noen butikker kan du smake på utvalgte produkter også.
Christian Mossige er assisterende butikksjef på vår lokale MENY-butikk på Begby i Fredrikstad. Han blir varm i blikket når han snakker om matskatter. – Det er viktig for oss å løfte frem de små ysteriene, den lokale bonden eller det lokale bryggeriet, sier han. Når vi spør han om hvilke skatter han helst tar med hjem, svarer han ganske kjapt: Rørosrømme. – Prøv å kombinere Rørosrømme, Coppaskinke fra Tind og litt Eplegelé fra Askim på et godt flatbrød. Det er bare så digg. Og topp det gjerne med ingefærøl fra Nøisom, avslutter han.
Og nettopp MENY Begby får besøk av Nøisom på fredag. Der skal vi vise frem og snakke om Tundra-serien som består av forskjellige tonicwater, samt den helt nye Tundra alkoholfri ingefærøl. Smaksprøver blir det også. Vi skal også rekke innom MENY Ørebekk på den andre siden av byen. Kom innom da vel, og ta en prat med oss.