Tormod Stene-Johansen

Nå er vi her. Sola snur, vi går lysere tider i møte. Endelig godt at noe går som planlagt.  

For nå har det vært mørkt en god stund, og enda mørkere ble det med konsekvensene av en ny runde med restriksjoner. Vi oppriktig føler med alle de som nå har en ekstra vanskelig tid med uvisshet, permitteringer, høye strømpriser og på toppen kommer renteøkning som en ekstra julehilsen. 

Noen av oss angrer kanskje på at vi brant alle munnbindene i jubelrus over at Norge åpnet igjen i september. Erna sa at vi kunne leve som normalt igjen, og vi tok bølgen. Munnbind ble brent, og vi dro på fest. Vi i Nøisom gledet oss over at folk kunne nyte utelivet igjen.

Vi liker best normale arbeidsbetingelser. Likevel var vi litt spente på hvordan det skulle gå når grensehandel, utenlandsturer og taxfree åpnet igjen. Det er ikke til å komme bort fra at vi som lever av salg i norske butikker har fått uventet drahjelp av koronaviruset. Ikke bare var folk nødt til å handle i Norge, folks vilje til å støtte norske arbeidsplasser ved å handle norske produkter har vært stor.

Under pandemien har folk har valgt nytelse og kvalitet, og da står Nøisom på handlelisten. Vi merket ingen nedgang da grensene åpnet igjen. Tvert imot har vi vokst godt i forhold til rekordåret 2021, også etter 24. september. Det tror vi kommer av at flere lærer oss å kjenne, samtidig som vi har våget å lansere nye produkter som våre kunder har tatt godt imot. Det er med ydmyk takknemmelighet til våre kunder vi ser at vi har lykkes med et nytt rekordår i Nøisom. 

2021 har vært utfordrende når det gjelder råvaretilgangen. Den globale økonomien har fått seg et slag for baugen når vareflyten ikke fungerer. Prisene har økt på varer og frakt, og leveringstider har vært uforutsigbare. Vi må også forholde oss til økte kraftpriser. Alt dette skal vi takle. Vi er mer bekymret for våre venner i kulturlivet og restaurantbransjen som må tåle nye koronarestriksjoner.

Men alt blir bra igjen. La oss bruke disse mørkeste dagene i året til å nyte det som er godt: Stillhet, kjærlighet, lidenskap og glede. Vi har alt dette tappet på flasker, så ikke glem å nyte ditt eget Nøisom øyeblikk i løpet av julen. Vårt mål er å skape drikkeglede.

På vegne av alle oss i Nøisom ønsker jeg dere en riktig god jul.

Tormod Stene-Johansen
Styreleder.